1. Kristallium - The Last Change [4:09]
 2. Guido Negraszus - Journey To Fairyland II [6:04]
 3. Alpha Lyra - Deneb [5:11]
 4. Kristalium - Time Is Life [3:55]
 5. Mac Mavis - May Rain [5:38]
 6. VFXdesigner - Fox Hunters Part 3 [4:21]
 7. McCartnoTron - UnterSeeBoot [2:51]
 8. NightBirds - Live Improvisation [3:30]
 9. Guido Negraszus - Moonlight Dance [6:52]
 10. Nattefrost - KopenhAachen [6:35]
 11. Mc-Honert - Time Is Lost In Space [6:40]
 12. Dust Free - Heaven Six [4:30]
 13. A.d.s.r. - Toward The Infinite [6:24]
Compilation of EM tracks. Het zal voor u niet onbekend zijn dat naast de verplichte band-website de meeste muziekacts tegenwoordig ook een MySpace-pagina op internet hebben. Rechtstreeks contact met de fans en een makkelijke manier om nieuwe stukjes muziek te laten horen zijn grote voordelen van dit medium. De Duitse elektronische muziekcomponist Robert Schroeder speurde voor deze sampler het net af op zoek naar (onbekende) artiesten zonder platencontract en werk dat meer luisteraars verdient. Een sympathieke zet die onverwacht goed uitpakt, want het mag gezegd worden dat het lang geleden is dat ik een verzamelaar hoorde die zo heerlijk homogeen wegdraait.
En dat is best typisch want er is een veelheid aan stijlen en nationaliteiten te horen op deze Dreams Of My Space. De dertien tracks zijn aangeleverd door een internationaal gezelschap van elf musici.

Een paar hoogtepunten aanhalen: de naar AustraliŽ geŽmigreerde Guido Negraszus heeft twee tracks op het schijfje waarin hij gitaar en synths combineert in de stijl van Mike Oldfield op diens geslaagde Songs Of Distant Earth. Prima nummers voorzien van een aardige melodie, sfeer en een professioneel gevoel rond de track.
Een stuk rustiger is Deneb van de Franse act Alpha Lyra. Ambient met een kalm pulserend ritme en heerlijk glijdende klanken klinkt hier.
Dezelfde beschrijving gaat op voor het eveneens Franse NightBirds. Twee goed gelukte bijdragen.
Ook May Rain van het Finse Mac Mavis krijgt een pluim voor de wijze waarop er dreigende spanning in dit filmmuziek-achtige werkje is gebracht.
Tot slot moet het stuk KopenhAachen aangehaald worden. Dit is een samenwerking tussen Schroeder en de Deen BjŲrn Jeppesen (ook bekend onder de artiestennaam Nattefrost). Daarmee is de titel van het nummer verklaard. Het is typische jaren 70-EM in het straatje van Schulze en Ashra dat door een heerlijk rollend ritme 'opgefunkt' is naar een meer eigentijdse sound. Daarvoor worden gitaren en echte drums ingezet. Een uitstekend stuk, waarvan er zoals gezegd de nodige staan op deze CD.

Echt duidelijk achterblijvend werk is er namelijk niet te vinden; een knappe prestatie van de samensteller derhalve. Dat doet besluiten met het alom bekende verzamelaarspredikaat: alle dertien goed!

Robbert Schuller / iO Pages